Premiéru za SR si odkrúti v kvalifikácii čerstvý Slovák Depetris

27.05.2013 Celý región

Bratislava 27. mája (TASR) -Premiérovú nomináciu do kádra slovenskej futbalovej reprezentácie dostal naturalizovaný argentínsky útočník David Depetris. Trénerský tandem Stanislav Griga - Michal Hipp s ním počíta v kvalifikačnom zápase MS 2014 s Lichtenštajnskom (piatok 7. júna o 20.00 h vo Vaduze). Útočník Caykuru Rizespor je po Karimovi Guédém druhým v zahraničí narodeným hráčom, ktorý bude mať možnosť obliecť si dres s dvojkrížom.

Útočník Caykuru Rizespor je po Karimovi Guédém druhým v zahraničí narodeným hráčom, ktorý bude mať možnosť obliecť si dres s dvojkrížom. Rodený Argentínčan sa so 16 gólmi stal najlepším kanonierom Corgoň ligy, na čo mu stačilo polovica sezóny. "Depetris mal fantastickú jesennú časť sezóny, ktorá mu stačila na to, aby sa stal ešte ako hráč Trenčína kráľom strelcov v našej najvyššej súťaži. Vo svojej streleckej efektivite pokračoval aj v Turecku, kde som ho bol aj osobne sledovať. Nevyhli sa mu síce ani zranenenia, ale nomináciu si zaslúži aj preto, lebo na tomto poste máme problém a potrebujeme efektívnejšieho zakončovateľa. Treba to však ešte celé dotiahnuť administratívne," povedal o nominácii Depetrisa pre TASR tréner Hipp.

Rovnako prvýkrát sa medzi nominovanými ocitol Tomáš Ďubek, ktorý podával najmä na jar presvedčivé výkony v drese MFK Ružomberok. V nominácii figuruje 21 hráčov, z nich sú štyria z Corgoň ligy - okrem Ďubeka ešte Matúš Putnocký, Lukáš Pauschek a Viktor Pečovský. "Ďubek sa v jarnej časti sezóny vypracoval nielen na osobnosť Ružomberka, ale celej Corgoň ligy. Svoju nomináciu si absolútne zaslúži a navyše svojou hrou by práve na nášho najbližšieho kvalifikačného súpera mohol platiť," uviedol tréner Hipp.

Po piatich zápasoch patrí Slovákom 3. priečka v tabuľke G-skupiny so ziskom 8 bodov. Na čele je s 13 bodmi Bosna a Hercegovina, druhé Grécko získalo v doterajšom priebehu bojov 10. Štvrtá je Litva (5 bodov), piate Lotyšsko (4 body) a posledné Lichtenštajnsko získalo jediný bod.

Slováci sa s Lichtenštajnskom stretli vlani v septembri a na Pasienkoch zvíťazili 2:0 po góloch Mareka Saparu a Martina Jakubka.

Hlavným rozhodcom duelu vo Vaduze bude Švéd Martin Strömbergsson, na čiarach mu budú asistovať Henrik Andren a Daniel Gustavsson. Zápas sa uskutoční na štadióne Rheinpark, pred ním ešte outsider absolvuje 4. júna prípravný duel s Poľskom.

Reprezentačný zraz SR bude v pondelok 3. júna o 16.00 h v Senci.

Nominácia SR na zápas kvalifikácie MS 2014 s Lichtenštajnskom:


Brankári: Dušan Kuciak (Legia Varšava), Dušan Perniš (Pogoň Štetín), Matúš Putnocký (ŠK Slovan Bratislava)

obrancovia: Lukáš Pauschek (ŠK Slovan Bratislava), Marián Čišovský (FC Viktoria Plzeň), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva), Tomáš Hubočan (Zenit Petrohrad), Dušan Švento (Red Bull Salzburg), Marek Čech (Trabzonspor AS)

stredopoliari: Ľubomír Guldan (Ludogorec Razgrad), Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Marek Sapara (Trabzonspor AS), Richard Lásik (Brescia Calcio), Marek Hamšík (SSC Neapol), Róbert Mak (1. FC Norimberg), Miroslav Stoch (Fenerbahce Istanbul), Tomáš Ďubek (MFK Ružomberok)

útočníci: Michal Ďuriš (FC Viktoria Plzeň), Marek Bakoš (FC Viktoria Plzeň), Filip Hološko (Besiktas Istanbul), David Depetris (Caykur Rizespor)

náhradníci:

brankár: Matúš Kozáčik (FC Viktoria Plzeň)

obrancovia: Peter Pekarík (Hertha BSC Berlín), Boris Godál (Zaglebie Lubin), Jozef Piaček (MŠK Žilina), Radoslav Zabavník (1. FSV Mainz 05)

stredopoliari: Karim Guédé (SC Freiburg), Tomáš Kóňa (FK Senica), Igor Žofčák (ŠK Slovan Bratislava), Róbert Jež (Zaglebie Lubin)

útočníci: Jakub Sylvestr (FC Erzgebirge Aue), Adam Nemec (1. FC Union Berlín), František Kubík (AS Trenčín)
 

Vyberte región